Inside Blog Posts

How to reduce back pain

Biobax helps reduce back painBack pain usually suffered by those age 30th and above. At this stage, bodies will less produce calcium. However, it is based on case-to-case basis. Those who suffered back pain shall read this on how to reduce back pain.
by Wayne Harraz on Jan 14, 2017

Lindsay Lohan masuk Islam. Benarkah?

Lindsay Lohan buang gambar di Instagram. Muatnaik status Alaikum SalamLindsay Lohan mencetuskan 1001 persoalan bagi semua peminatnya. Dia telah memuat naik status di Instagramnya dengan menulis Alaikum salam dan juga membuang semua gambar di dalamnya...
by Wayne Harraz on Jan 14, 2017

Baler Escapade : The Doña Aurora House

I have been to many ancestral houses and they never really failed to amuse me. I can’t help but to appreciate the effort of restoring and preserving these classic houses so that younger generations will still have chance to witness them. The op...
by It's Me Bluedreamer on Jan 13, 2017

Malique ft Dayang Nurfaizah - Pejamkan mata

Lirik Pejamkan Mata - Malique ft Dayang NurfaizahSebermula Maka Dipaksa Diam,Dengar, Patuh Dan Terpaku Tunduk,Selesakan Di Bawah, Sujudnya Rujuk Telunjuk,Tenagamu Kencanaku Katanya Fitrah Gawai,Kedanamu Ketawaku Dekahnya Hingga Sawai,Berontak, Dongak...
by Wayne Harraz on Jan 11, 2017

Ego kita bermula dari tandas

Ego kita bermula dari tandasSiapa setuju dengan kenyataan ini? Kenapa Abe We berkata begitu? Walaupun mungkin ada yang tidak setuju, tapi percayalah kebanyakan kita seperti itu.Bagaimana kita menggunakan tandasJika di perhatikan, cuba kita lihat baga...
by Wayne Harraz on Jan 10, 2017

Blushwood Berries rawat kanser dalam masa 48 jam

Blushwood Berries mampu sembuhkan kanserSatu kajian yang dijalankan di QIMR Berghofer Medical Research Institute di Queensland, Australia baru-baru ini telah suatu sinar harapan baharu kepada penghidap kanser di seluruh dunia.Buah Blushwood Berr...
by Wayne Harraz on Jan 10, 2017

Komuniti blogger MEMILIH

AFB.my cetus idea dan semangat berblog berterusanBagi mereka yang baru mengenali blog, seakan ianya nampak mudah untuk menulis. Namun, ianya bukanlah semudah yang di sangka.Kenapa menulis blog?Ada yang berpendapat, menulis blog ni nak menunjuk sesuat...
by Wayne Harraz on Jan 8, 2017

Kedudukan Ringgit Malaysia Terkini

Ringgit jatuh ke RM4.48/1 US DollarTengah hari ni, jom kita tengok bab Ekonomi pula. Kita lihat kedudukan Ringgit Malaysia pada hari ini.Abe We pun bukanlah mahir dalam bidang ekonomi ni. Cuma risau dengan keadaan ekonomi yang boleh di katakan teruk...
by Wayne Harraz on Jan 8, 2017

[VIRAL] Bahaya lapar di tengah malam

Lapar di tengah malam, apa yang anda buat?Krukkk....krakkk...kruukkk...krakkk....tiba-tiba perut berbunyi lapar saat pukul 12 malam. Ketika itu, anda telah pun baring di atas katil.Abe We biasa hadapi situasi getir ni. Pulak tu kan, sebenarnya mata d...
by Wayne Harraz on Jan 7, 2017

Datuk Shahrir Samad bakal akhiri malapetaka Isa Samad

Datuk Shahrir Samad pengerusi baru FeldaAlhamdulilah......Akhirnya Isa Samad tamat kontrak sebagai pengerusi Felda.Kalau nak cerita masa zaman Isa Samad, memang sakit hati.Felda sangat teruk. Peneroka banyak berhutang.Hutang FGV je da berpuluh ribu.
by Wayne Harraz on Jan 6, 2017

Lagu terbaru Ed Sheeran Shape of You dan Castle on the Hill

Ed Sheeran Shape of You dan Castle on the HillSiapa minat lagu Ed Sheeran?2017 ni Ed Sheeran dah keluarkan 2 single terbaru, Shape of You dan Castle on the Hill.Tapi Abe We lebih suka lagu Castle on the Hill. Shape of You macam tak boleh ma...
by Wayne Harraz on Jan 6, 2017

Guru comel tarikan baru ke sekolah

Siapa yang tertarik menjadi persoalanTertarik pula Abe We baca artikel dari sinar harian ni. Guru Comel : Tarikan baru ke sekolah.Memang tak di nafikan, kerjaya seorang guru ni sangat mencabar. Nak didik anak-anak kecil, nak displin kan mereka.Budak-...
by Wayne Harraz on Jan 6, 2017

Baler Escapade : Museo De Baler

After spending some time in Balete Park (Check : Baler Escapade : The Enchanting Balete Tree of Aurora), we finally headed to Baler. Since it was raining and it is not possible to go for a swim, our Tour Guide decided to utilized the time we have so...
by It's Me Bluedreamer on Jan 6, 2017

Apa yang boleh kita buat dengan 1 minit

1 minit mengingati AllahDalam kehidupan yang penuh pancaroba ni, lebih-lebih lagi dalam zaman siber sekarang ni.Bila kita kejar dunia, akhirat kita lupakan. Tapi bila kita kejar akhirat, dunia ikut sama.Apabila kita kejar dunia, kita mula alpa.Sebelu...
by Wayne Harraz on Jan 3, 2017

Harga minyak Ron 95 naik 20 sen

Harga minyak Ron 95, RM2.10Masya allah... Mahalnya harga minyak bulan Januari 2017 ni.Kalau minyak naik sampai RM2.10, memang kopak la duit minyak bulan ni.Dah la kita ni travel hari-hari lebih kurang 100 pergi dan balik. Dalam 3 hari je mesti isi mi...
by Wayne Harraz on Dec 31, 2016

Sihir di gunakan ketika bermain bola

Voodoo di gunakan penjaga golKlip video yang di ambil di Nigeria ini memang rare.Bayangkan, seorang penjaga gol sanggup menggunakan patung voodoo semata-mata bagi memastikan golnya kebal dan tidak di bolosi.Ceritanya macam ni, seorang pemain lawan ti...
by Wayne Harraz on Dec 30, 2016

Kotak hitam kapal terbang tentera terhempas di Laut Hitam di jumpai

Penyelamat jumpai kotak hitam pesawatKotak hitam milik pesawat tentera Rusia yang terhempas di Laut Hitam telah di jumpai oleh pasukan penyelamat.Operasi menyelamat itu di lakukan dengan kekuatan 45 buah kapal, 15 buah kapal penyelam laut dalam, 192...
by Wayne Harraz on Dec 28, 2016

Kapal terbang tentera Rusia hilang di Laut Hitam

Kapal terbang bawa 92 tentera Rusia hilang dari radarSebuah pesawat tentera Rusia yang membawa penumpang seramai 92 orang dalam penerbangan ke Syria hilang dari radar ketika melalui Laut Hitam.Kapal terbang itu membawa 92 tentera musikal Rusia terhem...
by Wayne Harraz on Dec 25, 2016

Jamal Yunos sindir Siti Nurhaliza tiada anak

Sindir Dato Siti sebab muatnaik gambar Jamal dan kritik tindakkanyaDunia ni memang pelik. Lagi-lagi bila ada orang yang macam ni.Sumber GoogleAgaknya lah kan, macam mana pemilihan seoran wakil rakyat tu kan?Wajarkah orang seumpama ini, dengan tindaka...
by Wayne Harraz on Dec 24, 2016

Kebakaran pasar menjual mercun di Mexico

Bomba tak boleh masuk sehingga tiada mercun meletupSebuah pasar yang terkenal dengan penjualan mercun di Mexico hangus terbakar.Kebarakan itu menyebabkan 27 orang mati dan 70 orang cedera. Bomba yang bergegas ke tempat kejadian hanya memasuki kawasan...
by Wayne Harraz on Dec 21, 2016
Close