Bisnes Blog Posts

Senarai entri terpilih berkenaan ilmu affiliate oleh affiliaters

  Hari ini madam cuma sungguh-sungguh nak kongsikan tentang beberapa entri atau topik artikel yang menarik dan HOT yang pernah dihasilkan atau ditulis di blog atau website para affiliate lain yang profesional aka otai. Ada banyak lagi...
by Jom Affiliate on Jan 4, 2017

Solusi E-Dagang No.1 Malaysia

Sebelum kita mengetahui secara terperinci siapakah pembekal dan solusi popular dalam penyediaan khidmat e-dagang Malaysia jom saya kongsikan 4 langkah utama untuk memiliki atau 'setup' sebuah online business.PlanningBuilding SellingMarketingItulah re...
by Jom Affiliate on Jan 3, 2017

Kepentingan Nilai Dalam Bisnes

Manusia tengok VALUE produk bukan HARGA. Anda setuju tak? Kalau betullah mindset harga murah penentu kejayaan mendapatkan jualan, mungkin boleh jelaskan: Kenapa ada tudung RM21,000 terjual dan kenapa ada orang spend RM60,000 setahun untuk tudung Ken...
by Vitamin Cerdik on Dec 22, 2016

PNB Umum Agihan Pendapatan ASB 6.75 Sen, ASN 5.00 Sen Seunit Bagi Tahun Kewangan 2016.

Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB), anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Bhd (PNB) mengumumkan agihan pendapatan 6.75 sen seunit dan bonus 0.50 sen seunit bagi Amanah Saham Bumiputera (ASB) bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2016. P...
by sentiasabikinpanas on Dec 21, 2016

10 TIPS DAN KUNCI KEJAYAAN DALAM PERNIAGAAN

10 tips berniaga, strategi, petua, rahsia dan kunci kejayaan membina perniagaan sendiri yang berjaya dari pengalaman berniaga. Perkara utama sebelum memulakan bisnes atau bina perniagaan sendiri ialah meletakkan motif atau tujuan perniagaan sebagai m...
by PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD on Nov 25, 2016

Pakej Hebat MyMi1

Assalamualaikum w.b.t Hello ladies and gentleman sekalian...what's been up?This time around Madam Affiliate just wanna share about 5ive Packages yang MyMi1 offer untuk kalian semua. Ada lima semuanya. Starting yang paling rendah modal hinggalah...
by Jom Affiliate on Nov 16, 2016

Calling For MyMi1 Smart User Programme

Assalamualaikum to all Muslim...Hello to all readers...And hi hi hi everyone here!First question...Do you pay utilities bills every month?Do you buy prepaid for hp?Do you pay postpaids hp too every month?And do you want to save more money for future?
by Jom Affiliate on Nov 8, 2016

Penjimatan dengan MyMi1

Helo guys! How R U?Tahu tak sekarang ni tengah hot tentang Mi1? Baru setahun dan rasanya ramai lagi yang belum tahu kehadiran Mi1. Opsss...ada dah yang tanya U dah join ke? Yes, I baru join Mi1. Kalau baby tu baru 10 hari. Tengah merah lagi kan. Sinc...
by Jom Affiliate on Sep 28, 2016

10 Tip Beli Barang Online

10 Tip Beli Barang Online | Trend terkini, ramai pengguna membeli barang secara online kerana ada sebab-sebab tertentu mereka berbuat begitu. Salah satunya adalah mudah, cepat dan ringkas. Adakah anda salah seorang pembeli barangan secara online? Jik...
by TopSeoFriendly on Sep 14, 2016

Berhati-hati Beli Barangan Secara Online

Berhati-hati Beli Barangan Secara Online | Persoalan ini perlu dikupas dengan teliti supaya ia tidak menjadi isu yang besar dan menjadi kemarahan peniaga yang berniaga secara online atau atas talian. Kita dapat lihat banyak usahawan yang giat me...
by TopSeoFriendly on Sep 14, 2016

Majalah Niaga

Hai semua pembaca  ...Selamat pagi. Hari ini kami nak kongsikan tentang majalah elektronik. Selain buku iaitu e-book,  majalah pun ada yang kita sebut sebagai e-zine. Dan e-zine yang dimaksudkan semestinya berkaitan keusahawanan ini berada...
by Jom Affiliate on Aug 24, 2016

Majalah Niaga

Hai semua pembaca  ...Selamat pagi. Hari ini kami nak kongsikan tentang majalah elektronik. Selain buku iaitu e-book,  majalah pun ada yang kita sebut sebagai e-zine. Dan e-zine yang dimaksudkan semestinya berkaitan keusahawanan ini berada...
by Jom Affiliate on Aug 24, 2016

Gerai Nasi Lemak Pandan Mieeza

Gerai Nasi Lemak Pandan Mieeza mula beroperasi pada hari Ahad, 17 Julai 2016 yang lalu bertempat di tapak letak kereta berhadapan pintu keluar-masuk Mid Point Shopping Complex, Pandan Indah, Kuala Lumpur. Gerai ini mulai menjalankan perniagaannya pad...
by sensasi2020 on Jul 28, 2016

Nasi Lemak Pandan Mieeza Dikunjungi Blogger Terkenal

Nasi Lemak Pandan Mieeza Dikunjungi Blogger Terkenal | Belum sampai seminggu beroperasi, gerai Nasi Lemak Pandan Mieeza telah dikunjungi oleh blogger terkenal, lokasinya terletak di depan Mid Point Shopping Complex, Pandan Indah, Kuala Lumpur. Ini me...
by TopSeoFriendly on Jul 27, 2016

Nasi Lemak Pandan Mieeza Digemari Ramai

Nasi Lemak Pandan Mieeza Digemari Ramai | Ini berdasarkan sambutan yang diterima setelah baru beroperasi selama sembilan hari ketika artikel ini ditulis. Walaupun baru dibuka pada 16 Julai 2016, namun sudah ramai pelanggan yang singgah membeli Nasi L...
by TopSeoFriendly on Jul 25, 2016

Nasi Lemak Pandan MIEEZA Sedap

Nasi Lemak Pandan MIEEZA Sedap | Betul ke sedap? Nak tahu bolehlah kalian mencubanya. Lokasinya terletak berhadapan Mid Point Shopping Complex iaitu tapak letak parking kereta yang disediakan khas untuk gerai jualan untuk penjaja-penjaja kecil.Gerai...
by TopSeoFriendly on Jul 17, 2016

10 CARA BERKESAN PROMOSIKAN PERNIAGAAN

Cara paling berkesan promosikan perniagaan atau iklan produk perniagaan untuk memajukan dan mengembangkan perniagaan Promosikan perniagaan adalah satu perkara paling penting yang mesti dilakukan setelah membuka peniagaan baru untuk memajukan dan memp...
by PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD on Jun 13, 2016

Peniaga Online Bakal Dikenakan Cukai Pendapatan

Peniaga Online Bakal Dikenakan Cukai Pendapatan | Ramai yang berniaga secara online (bisnes online), tidak kiralah secara kecil-kecilan dan besar akan dikenakan cukai pendapatan. Kementerian kewangan sedang mengkaji tentang perkara tersebut. Perkara...
by TopSeoFriendly on May 18, 2016

Bisnes Air Musim El Nino

Imej Kredit: http://ebookbisnesonline.com/Hai semua,Sekarang kita berada dalam musim ala-ala kemarau atau El Nino. Bagi yang rasa tiada bisnes yang boleh dijalankan pada musim panas ini, anda jangan risau. Musim kemarau sebenarnya waktu paling m...
by Jom Affiliate on May 9, 2016

Bisnes Air Musim El Nino

Imej Kredit: http://ebookbisnesonline.com/Hai semua,Sekarang kita berada dalam musim ala-ala kemarau atau El Nino. Bagi yang rasa tiada bisnes yang boleh dijalankan pada musim panas ini, anda jangan risau. Musim kemarau sebenarnya waktu paling m...
by Jom Affiliate on May 9, 2016
Close